HOME
COLOFON
LINKS

NIEUW OP DE SITE:
ARCHIEF & INFO

De Menno Simons Timeline II

Timeline II! - levende echo van Menno Simons
"'Een uniek historisch relaas'; 'Een geschiedkundige reconstructie in optima forma die tot de verbeelding spreekt' en 'Wat een kunstzinnig product!' Dat zijn een paar uitspraken van John A. Lapp over de unieke productie van Jakob en Nelleke Schiere.

timeline II is geboren uit een idee van Kees Knijnenberg, die ook de productie en publicatie van dit document op zich heeft genomen. De ontwerpster Nelleke Schiere en haar vader Jacob Schiere hebben het concept verder vorm en inhoud gegeven.
John A. Lapp, uit Akron in Pennsylvania, is 'executive secretary Emeritus of Mennonite Central Committee evenals 'Coordinator of the Global Mennonite History Project for Mennonite World Conference'.

I. Document van formaat
leparelloMisschien kent u de voorganger, de Anabaptist Mennonite Timeline uit 1985 van Robert Kreider. Dit document over de wereldgeschiedenis en de doperse historie was informatief en educatief. Het had alleen een nadeel, het formaat: de Timeline I was 1,5 x 3 meter.

II. Formidabel document
De Timeline II is weliswaar ook drie meter lang, maar dan 'harmonica-gevouwen' en dus goed hanteerbaar. Deze 'leporello' bevat jaartallen, uitleg, kaartjes en beelden over 500 jaar doperse diaspora en wereldgeschiedenis, plus een boekje met een toelichting. Beide onderdelen zijn genaaid in een zwarte omslag van zware kwaliteit.
Met de timeline II heeft u een formidabel historisch document in handen, de levende echo van mensen die de visie van Menno Simons delen.

 

Saillant detail: Het omslag van de timeline II komt van De Schoolmeester, een Zaanse papiermolen die eeuwenlang in het bezit was van een doopsgezinde familie. Een aantal andere molens van doopsgezinde papiermakers leverde het papier waarop de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd gedrukt.

Bestel nu pakket
De Timeline II is in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans verkrijgbaar. Deze kunt u hier bestellen

Werk mee aan de update!
Er is veel meer informatie beschikbaar dan in de drukwerkversies kon worden vermeld. Misschien heeft u aanvullingen? Laat het ons weten!

 


 

 

 

 

 


Zonder vrijwilligers geen timeline


<< terug