HOME
COLOFON
LINKS

NIEUW OP DE SITE:
ARCHIEF & INFO

Veel te doen
Uiteraard is zo'n Beeldbank er niet zomaar. We willen er niet alleen gedigitaliseerde beelden verzamelen, maar ook hun achtergrond beschrijven. Voor dat alles is het nodig dat we onze krachten bundelen. Het IMSC zoekt dan ook de samenwerking met gemeenten, instellingen, musea, archieven en particulieren die beschikken over relevant dopers beeldmateriaal.

Bouw mee!

Eind deze zomer ontvangt elke gemeente een uitnodiging om mee te bouwen aan de Beeldbank, met minstens twee vrijwilligers. Tijdens een workshop krijgen deze vrijwilligers criteria om materiaal te selecteren. We oefenen dan ook de techniek van het scannen, beschrijven en invoeren van beelden. Mevrouw Simone Stoltz, docent aan de Reinwardt Academie en specialist op dit gebied, zal deze eendaagse workshops begeleiden.

Kosten en rechten
De workshop en deelname aan de Beeldbank kosten u niets. Veel objecten zullen echter zo groot of complex zijn, dat er een professioneel bedrijf nodig is voor de digitalisering. De kosten daarvan komen voor rekening van de eigenaar, maar het Internationaal Menno Simons Centrum zal desgewenst helpen bij het aanvragen van subsidie.

Uiteraard blijven de rechten van alle gedigitaliseerde materialen in handen van de participanten en eigenaars die deze materialen inbrengen. Zij hebben ook het recht wijzigingen aan te brengen in de beschrijving daarvan.

Wilt u meer informatie of zich nu al aanmelden?
Stuurt u dan een e-mail naar Kees Knijnenberg

<<terug